A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcsúsító zöldséges, sajtos padlizsán hús nélkül - Nincs 300 kalória egy jó adag

A zöldséges, sajtos padlizsán könnyű fogás, amiből tényleg bármennyit ehetsz.

A zöldséges fogások így, tél közepén különösen jólesnek. A padlizsánt és a paradicsomot most is könnyen beszerezheted, tehát nincs akadálya annak, hogy összedobd ezt a gyors, ízletes ételt. Figyelj arra, hogy kemény padlizsánokat vásárolj. A paradicsom mellé tehetsz bármilyen más zöldséget a paprikán át a spenótig, és zöldfűszereket is bátran használhatsz. 

Hozzávalók:

2 db padlizsán
2 db paradicsom
20 dkg gomba
15 dkg mozzarella
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre, de akár hosszában is félbevághatod. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A gombát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd pár percig. A paradicsomot vágd apróra, majd keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, kanalazd a padlizsánra, és halmozz rá gombát is.

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a padlizsán már puha, szórd meg reszelt sajttal. Told vissza addig a sütőbe, amíg a sajt elolvad és megpirul. Köretként, pirítóshoz is kínálhatod, de önmagában is remek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések