A zöldséges, sajtos padlizsán könnyű fogás, amiből tényleg bármennyit ehetsz.
A zöldséges fogások így, tél közepén különösen jólesnek. A padlizsánt és a paradicsomot most is könnyen beszerezheted, tehát nincs akadálya annak, hogy összedobd ezt a gyors, ízletes ételt. Figyelj arra, hogy kemény padlizsánokat vásárolj. A paradicsom mellé tehetsz bármilyen más zöldséget a paprikán át a spenótig, és zöldfűszereket is bátran használhatsz.
Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 db paradicsom
20 dkg gomba
15 dkg mozzarella
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre, de akár hosszában is félbevághatod. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A gombát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd pár percig. A paradicsomot vágd apróra, majd keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, kanalazd a padlizsánra, és halmozz rá gombát is.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a padlizsán már puha, szórd meg reszelt sajttal. Told vissza addig a sütőbe, amíg a sajt elolvad és megpirul. Köretként, pirítóshoz is kínálhatod, de önmagában is remek.
0 Megjegyzések