Powered by Jasper Roberts - Blog

“Izraeli rendőrök kifelé!” – Macron kizavarta az izraeli rendőröket a jeruzsálemi francia templomból

A francia elnök nagyon ideges lett, amikor a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba – mely a francia kormány tulajdona – az őt kísérő izraeli rendőrök bementek vagyis próbáltak volna belépni. De a francia elnök szokatlanul mérgesen és felháborodottan kizavarta az izraeli rendőröket onnan, hiszen semmi joguk és keresnivalójuk ott!

Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből. Úgy látszik (bár ritka), de még a francia elnöknek is vannak helyes döntései.

Mi, és itt mindenki tökéletesen ismerjük a szabályokat, és nem tetszik az, amit itt csinál, maga, ott előttem, menjen ki” – mondja Macron, miközben az izraeli rendőrökre mutat a tömegben a templom bejáratánál.


“Ismerjük a szabályokat, senki, senki, oké …nyugodjunk meg. Nagyszerű munkát végeznek a városban, hálás vagyok érte, de kérem, tartsák tiszteletben az évszázados szabályokat, amelyek nem fognak a személyemtől megváltozni, erről biztosíthatom önöket. Menjenek kifelé.”

Egyik nagy elődjének, Jacques Chirac-nak szintén volt egy híres vitája izraeli rendőrökkel 1996-os látogatásakor, szintén a jeruzsálemi Óvárosban.


Forrás: Neokohn

0 Megjegyzések