A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a lista: ilyen típusú kocsikat loptak el előszeretettel a tolvajok tavaly

Remek hír az autósoknak: öt éve folyamatosan csökken az autólopások száma. Tavaly a következőek voltak a kedvenc típusai a magyar autótolvajoknak.

Az utóbbi évek tendenciája szerint egyre kevesebb autó tűnik el, a lopások száma pedig nem kis mértékben csökkent az utóbbi évben. Míg tavalyelőtt még 182 autólopást regisztráltak a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE), addig 2019-ben összesen 112 esetről tettek bejelentést – számolt be az Infostart oldala a Vezess.hu információi alapján.

A listán egy olyan, francia gyártó által forgalmazott típus, a Renault is feltűnt, ami eddig nem tartozott a tolvajok kedvencei közé, most mégis a toplista elején található., megelőzve az országban használt egyik legkedveltebb autót, a Suzuki Swiftet. A listából az is kiderül, hogy a tolvajok elkerülik a prémium kategóriás személyautókat.

Íme a toplista:

Renault Mégane
Ford Focus
Opel Corsa
Suzuki Swift
Ford S-Max
Toyota Auris
Opel Astra
Volkswagen Golf
Škoda Octavia
Ford Mondeo
Toyota Coroll
Renault Fluence

A város-vidék kapcsolata továbbra sem változott, így továbbra is a főváros az autótolvajok legfőbb célpontja. A NAKE adatai szerint tavaly Budapesten 81 kocsi tűnt el, mí g vidéken 31-ről tudni. A fővárost egyébként Miskolcon és Hatvan követi.

A fővárosi kerületi toplista

XI.
II.
XVIII.
IV.
XIV.
III.
XIX.
XX.
X.
XIII.

Ezek azonban még nem a rendőrség által kiadott hivatalos adatok, hanem a civil bejelentések alapján készült összesítés, bár az utóbbi néhány évben nem volt jelentős eltérés a két lista között.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések