Ez a könnyed fogás jó bizonyíték arra, hogy a szuper egészséges cékla nagyon változatosan és ízletesen elkészíthető.
Télen muszáj felturbózni az immunrendszert, ebben pedig a cékla és a gránátalma is nagy segítségünkre lehet. Finomak és egészségesek külön-külön, hát még együtt, ráadásul alacsony a kalóriatartalmuk. Így a töltött céklát érdemes akkor is bevetni, ha épp a kilókkal küzdesz. Sokkal ízletesebb lesz a cékla, ha nem főzöd, hanem a sütőben puhul meg. Sajtok közül választhatsz hozzá trappistát, edamit vagy ementálit is.
Hozzávalók:
6 db cékla
10 dkg sajt
2 db gránátalma
1 db alma
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A céklát pucold meg, mosd meg, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg sóval és borssal összekevert olívaolajjal. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd puhára körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor kicsit hűl, vágd le a tetejét, és egy teáskanállal szedd ki a belsejét. A sajtot reszeld le, az almát darabold fel, keverd össze a cékla kivájt, kis darabokra vágott belsejével és a gránátalma magjával. Ezzel töltsd meg a céklát, majd szórd meg petrezselyemmel. Hidegen és melegen is tálalhatod.
0 Megjegyzések