A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így óvjuk a kezünket a kiszáradástól a téli hidegben!

Télen mindenkinek szárazabb, érdesebb a keze. Ha nem óvjuk megfelelően, bőrünk kipirosodhat, kirepedezhet, ami igen fájdalmas. és akár vérzés is jelentkezhet.

A kéz bőre nagyon vékony, így a hideg és a fagyos szél azonnal csontig hatol. Az sem segít a helyzeten, amikor a szabadból a fűtött szobába megyünk, hiszen hiába a kellemes meleg, ha a lakás levegője is száraz, az csak tetézi a bajt.

Az első és legfontosabb, hogy minden alkalommal viseljünk kesztyűt, hogy a kéz vékony bőrét ne tegyük ki irritációnak. Érdemes indulás előtt kézkrémmel is bekenni, de minden esetben várjuk meg, amíg beszívja a bőrünk a krémet, mielőtt felvesszük a kesztyűt! Kézápoló krémet egyébként folyamatosan használjunk a hideg évszakban.

Trükkök és házi praktikák

Soha ne menjünk ki vizes kézzel, hiszen a pórusok között megbúvó nedvesség nagyon gyorsan megfagy, és komoly roncsolást végez.

Ügyeljünk arra – de ne csak télen! –, hogy takarításhoz mindig húzzunk gumikesztyűt, mivel a vegyszerek, kombinálva a hideg idővel, hosszú távon szintén károsíthatják a bőrt.

Az igénybe vett kézbőr elhalt hámsejtjeit érdemes eltávolítani bőrradírral hetente egy alkalommal, hogy mindig selymes maradjon a kézfej. Ehhez nyugodtan használjuk az arc- vagy testradírt. 
Hetente egyszer olívaolaj és a citromlé keverékéből készítsünk kézfürdőt. Ez különösen hatásos mix, amely felfrissíti és ápolja a kéz bőrét. 
Éjszakára érdemes bekenni a kezünket hatóanyagokban gazdag kézkrémmel vagy szezámolajjal, amely csodálatosan puhává varázsolja a bőrt. Fokozza a hatást, ha egy jól levegőző, vékony pamutkesztyűt is felhúzunk elalvás előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések