A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így emlékeztek meg elhunyt szeretteikről a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói

A 2017 január 20-án történt veronai buszbaleset harmadik évfordulója alkalmából a hozzátartozók megemlékeztek szeretteikről.

A 17 halálos áldozatot követelő tragédia akkor történt, amikor az iskolai sítábor után a diákokkal, tanárokkal és rokonokkal teli busz Magyarország felé tartva szalagkorlátnak, majd az autópálya egyik pillérének csapódva kigyulladt.

A rokonok és hozzátartozók 18 szál fehér rózsával emlékeztek meg halottaikról a Szinyei Merse Pál Gimnázium előterében. A családok a mai napig nem tudták a borzalmas tragédiát feldolgozni, van, aki nem is tud megszólalni, ha elvesztett szerettére gondol.

Az egyik túlélő gyermek édesapja azt nyilatkozta a Tényeknek, feleségének már a busz indulásakor rossz érzése volt, meg is kérdezte a sofőröket, mióta vezetnek, illetve hogy bírják majd ezt a hosszú utat, ők pedig csak annyit mondtak:

Hát, ezt csináljuk évek óta, itt nem lehet baj.

De a baj mégis megtörtént. A mai napon a 17 áldozat hozzátartozói nem csak a gimnáziumban emlékeztek meg elhunyt szeretteikről, emlékművet állítottak a Városligetben is, ahova hófehér lufikkal, mécsesekkel és virágokkal érkeztek a rokonok. A lufikra üzenetek kerültek, melyeket néma csendben engedtek felszállni a gyászoló családtagok. Az emlékhelyen azonban nemcsak a 17 áldozat neve van belevésve a kőbe, hanem Vígh Györgyé is oda kerül, aki bár a tragédiát túlélte, pár hónappal ezelőtt elhunyt.

A tragédia kapcsán Olaszországban a tárgyalás már javában zajlik, a buszt vezető sofőr is a vádlottak között van. A következő tárgyalás január 24-én lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések