A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így előzhetjük meg a fertőzéseket természetes antibiotikumok segítségével

A téli időszak különösen kedvez a kórokozók elszaporodásának.

Az alábbiakban Mádai Andrea természetgyógyász olyan immunserkentőket ajánl, amelyek segítségünkre lehetnek a fertőzések megelőzésében és kezelésében.

Fokhagyma

Erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésektől, távol tartja a kórokozókat. Izzasztó és lázcsillapító hatású. Hurutok esetén ajánlott a fogyasztása, mert oldja a nyákot.

Fahéj

Antibiotikus, vírus- és gombaellenes hatású. Köhögés és rekedtség esetén gargarizálásra használhatjuk. Gyomor- és bélfertőtlenítő, megszünteti a puffadást, de még hányás és hasmenés esetén is alkalmazható. Gyomor- és bélfekélyes betegek ne használják! Nagy mennyiségben ártalmas irritáló hatása miatt. Allergizálhat.

Gyömbér

A fahéjhoz hasonlóan melegítő hatású, baktérium-, vírus- és gombaellenes. Erősítésre, immunrendszer-stimulálásra alkalmas. Megelőzi és gyógyítja a náthát, influenzát, ráadásul izzasztó és méregtelenítő. Serkenti a vérkeringést, feloldja a nyálkát. Csillapítja a köhögést, hörgők gyulladásánál is használhatjuk. Csökkenti a gyulladást és a fájdalmakat akár ízületi problémák esetén is. Várandósság alatt nem használható, vesebetegek kerüljék!

Szegfűszeg

Fertőtlenítő hatású. Az ájurvédikus orvoslás szerint megfázás megelőzésére és kezelésére ideális. Egy-két szegfűszeget érdemes elrágni torokfertőtlenítés céljából. Túladagolva mérgező és nyálkahártya-irritáló!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések