A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Igénytelen nőnek tartanak, ha a következő 5 dologban magadra ismersz

Christian Dior mondta, hogy „a jó öltözködés három alapja az egyszerűség, a jó ízlés, illetve az ápoltság, és egyik sem kerül pénzbe.” Vannak, akik hajlamosak elfelejteni a harmadik pontot, ezáltal teljesen lerombolva az első kettőt. Az alábbi öt jelenség erre példa, mikor egy látszólag triviális dolog elrontja az egész megjelenésed.

1. Jó a szetted, de kopott/foltos táskával jársz

Egy gondosan összeállított garnitúrát a kiegészítőkkel teszünk teljessé. Egy jól megválasztott táska felteszi megjelenésünkre a pontot, ezért elengedhetetlen, hogy viseltes, vagy koszos legyen.

A gyakran hordott táskák – hacsak nem bőrből vannak – hajlamosak hamar elhasználódni és ezután már nem ékesítik, hanem egyszerűen igénytelenné varázsolják viselőjüket.

2. Elhanyagolt szemöldök

Manapság ugyan a viszonylag vastag szemöldök a divat, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell vele foglalkoznunk. Kallódó szálak még a legszerencsésebben növő szemöldökben is vannak és ha nem is szeded, megfésülnöd mindenképpen érdemes, erre ma már remek – egészen kis kiszerelésű - zseléket lehet kapni.

Ha szeded a szemöldököd, legalább kétnaponta nézz rá és húzd ki a nemkívánatos szálakat, így a sminked is szebben tudod majd felvinni.

3. Étkezés utáni szájápolás

Az – remélhetőleg – természetes, hogy reggel és este fogat mosunk, de munkahelyünkön erre nem mindig van lehetőségünk, pedig minden étkezés után ajánlatos lenne. Ha a kantinban ebédre egy fűszeresebb ételt fogyasztottál, mindenképpen ügyelned kell arra, hogy utána felfrissítsd leheleted. A kollégád, akihez odahajolsz megkérdezni, hogy végzett-e már a riportjával, bizonyára értékelni fogja, ha étkezés után bedobsz egy mentolos rágót.

4. Korpa a vállon

Senki sem tehet arról, ha hámlik a fejbőre, de a ruha vállán csücsülő korpa láttán mindenki önkéntelenül hátrál egy lépést.

A bőrprobléma oka lehet valami rejtett betegség, vitaminhiány, vagy a túl gyakori hajmosás, de ez a legtöbb esetben orvosolható.

Szerencsére ma már számtalan sampon és hajszesz kapható, ami segít kordában tartani ezt az állapotot, de ha semmi nem használ, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. Addig is kerüld a sötét ruhákat és egy kefével időnként seperd át a vállad.

5. Kifakult ruhadarabok

A fekete szín elegáns és öltöztet. Egy jó szabású, előnyös kis fekete ruha bárkiből királynőt varázsolhat, kivéve akkor, ha már kezd kifakulni. Ebben az esetben ugyanis álljon bármilyen jól a ruha és legyen bármilyen jó az alakunk, igénytelen hatást fogunk kelteni. És ez nemcsak a feketére, hanem minden élénk színű ruhadarabra igaz. Ha egy ruha kifakult, akkor is meg kell válnunk tőle, ha a kedvencünk. Lehet, hogy sok jó emlék fűz hozzá, de szigorúnak kell lenned: a búcsú fájdalmas ilyenkor, de szükséges.

+1. Megkopott smink

Elkent szemhéjtus, repedező rúzs, pergő szempillaspirál: mind annak a jele, hogy túl régóta viseled a sminked és ez mindenkit egyből visszataszítóvá tesz.

A romladozó smink minden esetben fáradttá és öregebbé varázsolja viselőjét.

Ebben az esetben a legjobb, ha lemosod az egészet, bekrémezed az arcod és újra kifested magad, de amennyiben nincs erre lehetőség, akkor is frissítsd fel mindenképpen. Egy nedves törlőkendő ilyenkor a legjobb barátod lehet. Ha tudod, hogy hosszú lesz a nap, használj krém alapú termékeket és a végén fixáló spray-t, így értékes időt nyersz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések