A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horrorfilmbe illő, ami az egyik romániai kórházban folyik: a folyosón tárolják a holttesteket

Szinte horrorfilmbe illő, hogy mi folyik az egyik romániai kórházban. A kórház személyzete rendszeresen a folyosón "parkoltatja" az elhunyt betegek holttestét - írja a 24.hu a Főtér cikke alapján.

A kórházra 21 ezer lejes, azaz csaknem másfél millió forintnyi bírságot szabtak ki. A botrányt a Mentsétek meg Romániát Szövetség egészségügyi képviselője, Emanuel Ungureau robbantotta ki azzal, hogy jelezte, hogy a klinika a holttesteket hordágyon, vagy akár a padlón tartotta a folyosókon.

Az egészségügyi igazgatóság vasárnap este megerősítette, hogy a holttesteket valóban nem megfelelően tárolták. 30 napos határidőt adtak a kórháznak, hogy kialakítson egy megfelelő helyiséget a holttestek tárolására, és hogy módosítsa az elhunyt betegek szállításának gyakorlatát.

A kórház belső vizsgálatot rendelt el, de nem találtak különösebb rendellenességet. Azzal érveltek, hogy a hatályos törvények szerint két órájuk van, hogy az elhunytakat elszállítsák a kórbonctanra, illetve, hogy csak addig tették ki a folyosóra a holttestet, amíg megérkezett a lift, azért, hogy ne legyen útban a hozzátartozóknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések