A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Honvédelmi miniszter: „A magyar kormány és a magyar katonák továbbra is együttműködnek Irakban”

A magyar kormány és a magyar katonák továbbra is együttműködnek Irakban mind a NATO, mind a nemzetközi koalíció tevékenységében - jelentette ki az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön Budapesten.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter csütörtök reggel hivatalában adott tájékoztatást az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának az iráni–amerikai viszály nyomán kialakult helyzetről, az Irakban állomásozó magyar katonák biztonságáról.

Kósa Lajos, a testület elnöke ezt követő sajtótájékoztatóján azt mondta: a helyzet Irakban bonyolult és összetett. Bár az iraki parlament hozott egy határozatot a külföldi csapatok kivonásáról, de ez az iraki kormány számára nem kötelező érvényű. Az iraki kormány nem kérte azon szerződések felfüggesztését, amelyek nyomán a külföldi katonák Irakban állomásoznak.

Így a magyar katonák továbbra is folytatják iraki feladataikat, többek között a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet felszámolása érdekében. A magyar katonák minden segítséget megkapnak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságukat garantálják – jelentette ki a bizottság elnöke.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések