A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hidegfront csap le az országra! Hétfőre már a fél országra riasztást adtak ki

Szombaton ismét jön a hidegfront, de előtte még enyhül az idő, emiatt sok helyen ködre, helyenként ónos szitálásra figyelmeztet az OMSZ.

A pénteki hőmérséklet többnyire 0 és -7 fok között alakul majd, főként az ország északi és középső területein ködre és rétegfelhőzetre kell számítani. Tartós, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös területen fordulhat elő ismét ónos szitálás.

Napközben azonban változik a helyzet: az ország délnyugati tájain több órás napsütés is várható, a hőmérséklet pedig akár 10 fok is lehet, szemben az északkeleti részekkel, ahol továbbra is fagypont körüli hőmérsékletre és ónos szitálásra lehet számítani. A tartós, sűrű köd miatt pedig elsőfokú riasztást is kiadtak több megyére.
A sűrű köd miatt péntekre több megyére is riasztást adtak ki / Fotó: OMSZ

Szombaton érkezik a hidegfront, ami csapadékot nem hoz majd, északnyugati szelet viszont annál inkább. Északkeleten a nappali hőmérséklet továbbra is fagypont körül alakul, máshol viszont jellemzően 5 és 9 Celsiusig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Vasárnaptól pedig ismét köddel és rétegfelhőkkel kell számolnunk, emiatt több megyére is elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ.
Vasárnapra több megyére is riasztást adott ki az OMSZ / Fotó: OMSZ

Hétfőn az ország nagy részén borult, párás, foltokban egész nap ködös időre van kilátás, kis területen lehet napsütés. Elszórtan szitálás, ónos szitálás valószínű. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Továbbá a jövő hét első napjára már a fél országra elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ a tartós, sűrű köd miatt.
Hétfőre a fél országra riasztást adtak ki/ Fotó: OMSZ

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések