A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hasznos tippek zsíros haj ellen

A fejbőrben található faggyúmirigyek túlzott működése miatt zsírosodik a hajunk. Ennek a hátterében állhatnak genetikai okok, de a stressz, vagy a nem a megfelelő hajápolási kozmetikumok is felelősek lehetnek a problémáért. Nézzük, mit tehetünk ellene!

Ne mossuk túl gyakran

Ha naponta megmossuk a hajunkat, akkor azzal tovább fokozzuk a faggyúmirigyek működését. Éppen ezért elegendő 4-5 naponként mosni a hajkoronánkat, így fokozatosan helyre áll a faggyú termelődése.

Válasszunk jól sampont

Az is lényeges, hogy mindig a hajunk állapotának megfelelő sampont és balzsamot használjuk. Különösen kedvező hatásúak a természetes összetevőket tartalmazó, kifejezetten zsíros hajra kifejlesztett termékek.

Csak masszírozzuk

Amennyiben hajmosás közben nagyon erősen dörzsöljük a fejbőrünket, azzal tovább serkentjük a faggyúmirigyek működését. Ezért mindig óvatos mozdulatokkal mossunk hajat, a finom masszírozás kedvező hatással van a vérkeringésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések