Fantasztikus recept.
Hozzávalók:az első laphoz:
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
5 evőkanál darált dió
1 kis pohár tejföl
1 tojás
csipet só
1 kiskanál szódabikarbóna
a krémhez:
8 dl tej
8 evőkanál búzadara
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
a díszítéshez:
1 tábla finom csokoládé
áfonya, eper, vágott dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit laponként összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt külön-külön megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejből és a búzadarából pépet főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és a margarint.
A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a felső lapra olvasztott csokoládét teszünk, tetszés szerint kiszaggatjuk a mini tortáinkat, fel is szeletelhetjük.
Gyümölccsel, vágott dióval díszítjük.
0 Megjegyzések