Gyönyörű, egyszerű és isteni: íme a kakaós-diós minitorta grízes krémmel, csokoládéval

Fantasztikus recept.

Hozzávalók:az első laphoz:

    5 evőkanál cukor
    5 evőkanál liszt
    5 evőkanál darált dió
    1 kis pohár tejföl
    1 tojás
    csipet só
    1 kiskanál szódabikarbóna

a krémhez:
    8 dl tej
    8 evőkanál búzadara
    25 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    25 dkg margarin

a díszítéshez:
    1 tábla finom csokoládé
    áfonya, eper, vágott dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit laponként összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt külön-külön megsütjük a lapokat.

A krémhez a tejből és a búzadarából pépet főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot és a margarint.

A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a felső lapra olvasztott csokoládét teszünk, tetszés szerint kiszaggatjuk a mini tortáinkat, fel is szeletelhetjük.

Gyümölccsel, vágott dióval díszítjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések