A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyászol a vadaspark: elpusztult Szőke, az ország csodaszarvasa

A különleges fehér dámszarvas egykori otthona, a Budakeszi Vadaspark munkatársai szomorú posztban búcsúztak az év végén elhunyt bikától.

A vadaspark bejegyzéséből az is kiderült, hogy Szőke 5 éves volt és a látogatók, illetve a közösségi oldal követői kiskora óta követhették nyomon fejlődését. A dámszarvas, azért is számított igazi ritkaságnak, mert az országban egyedül képviselte fajtáját fehér bundában.

Szőke halálát valószínűleg a szomszéd kifutóban élő muflonkossal történt összetűzése okozta, ugyanis a párzási időszak miatt, az feltüzelve nekifutott a kerítésnek és ezzel súlyos belső sérüléseket okozott az ott lévő dámszarvasnak.

A fenséges vadról egy fényképet is megosztott a vadaspark, íme Szőke:

Budakeszi Vadaspark

Búcsú Szőkétől, a „csodaszarvastól" Sajnos az új évtizedet egy sz... omorú hírrel kell kezdenünk, ugyanis kedvenc Szőkénk, a ritka fehér dámszarvas a tavalyi év végén sajnálatos körülmények között elhunyt. Halálát feltételezhetően a szomszédos kifutó muflonkosával történt összetűzés okozhatta, aki a berregési, azaz szaporodási időszak miatt feltüzelve, nekifutva a kerítésnek súlyos belső sérüléseket okozott kedvenc dámbikánknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések