A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, paradicsomos csirkemell vastag sajtréteggel: ez biztosan nem szárad ki

Nem lesz panasz, ha zöldfűszerrel és fokhagymával megbolondított, nyúlós sajttal turbózott fogás lesz az ebéd.

Ne törd sokáig a fejed, mit főzz legközelebb! Csupán néhány perc előkészület után mehet is a sütőbe a csirkemell, amiből fenséges, szaftos finomság lesz. A paradicsom mellett vagy helyett más zöldség is kerülhet a vastag, nyúlós sajtréteg alá. Bármilyen körettel kiváló, és meg sem terheli a gyomrot.

Hozzávalók:

    70 dkg csirkemell
    15 dkg sajt
    2 db paradicsom
    2 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    zöldfűszer

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevés olajon süsd oldalankét három-három percig. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével, a paradicsomot pedig vágd karikákra.

A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerrel, majd öntsd rá a tejszínes, sajtos keveréket. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. A vége felé szórd rá a maradék reszelt sajtot. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és nagyobb lángon pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések