A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feszült helyzet: kommandósok védik az amerikai követséget

750 katonát küldött az Egyesült Államok a Közel-Keletre, miután néhány nappal ezelőtt fedühödött tömegek törtek be az Egyesült Államoknak az iraki fővárosban álló nagykövetségi épületébe.

 A gyújtogatással, tarkított rohamban többen megsérültek.

Az Egyesült Államok hazarendelte nagykövetét, s félő, hogy az ismét kiélezi az amerikai-iraki konfliktust, s megerősítette az épület vádelmét. Donald Trump amerikai elnök szerint a támadás miatt egyértelműen Iránt terheli a felelősség, szerinte ők voltak a felbujtók. „Megfizetik az árát annak, amit tettek – írta Twitter-üzenetében az elnök. – Túl régóta hagyjuk, hogy ilyen támadásokat szervezzenek az országunk ellen. Meg fognak fizetni. Ez nem figyelmeztetés, vehetik fenyegetésnek” – fogalmazott Trump.

A nagykövetség elleni támadás kiváltó oka az volt, hogy az amerikai légierő egy, a perzsa állammal szövetséges síita milícia állásait bombázta alig egy hete Irakban és Szíriában, tucatnyi harcost megölve. Az áldozatok temetéséről vonult át a tömeg a követség épületéhez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések