A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Google mesterséges intelligenciája az orvosoknál is pontosabban diagnosztizálja a mellrákot

A Google szerint a DeepMind szakemberei által kifejlesztett szoftver még nincs kész, de már így is igen hatékonynak bizonyul az emlőrák pontosabb diagnosztizálásában - írja a HVG.

A mesterséges intelligencia immár sokadjára bizonyítja, hogy az orvoslás terén is igen komoly hatékonysággal képes dolgozni. 2018 októberében készült el az a szoftver, ami képes akár 3 perc alatt diagnosztizálni a Parkinson-kórt.

Egy másik, nemrég kiépült rendszer akár 5 évvel korábban jelezheti a mellrák kialakulását, ezen a téren újabb fontos előrelépések történtek.

A Google szerint a szoftver gyorsabban és hatékonyabban felismeri a rosszindulatú emlődaganatot, mint maguk az orvosok. Bár a betegség az egyik leggyakoribb nőket érintő ráktípus, diagnosztizálása jelentős problémákba ütközik.

Az Egyesült Államokban elvégzett tesztek szerint a gép 5,7 százalékkal csökkentette a hamis pozitív, és 9,4 százalékkal a hamis negatív eredményeket. A fejlesztők a jövőben ennél is pontosabb diagnosztizálásra számítanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések