A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feltehetően a patkány Gyurcsány pribékjei gyalázták meg Wass Albert csepeli szobrát

Hetek óta gyalázták Ceaușescu román kommunista diktátor vádjaival a magyarsága miatt elüldözött és halálra ítélt Wass Albertet a csepeli Demokratikus Koalíció, valamint az MSZP képviselői – írja a Csepel.info. A gyűlölet magjai gyökeret ereszthettek egynémely őrjöngő, tanulatlan DK-szimpatizáns szívében, mivel szerdán maró anyaggal és valamilyen ürülékkel vagy hányadékkal önthették le a szobrot.

Az eset kapcsán Borbély Lénárd polgármester Facebook-bejegyzésében előrebocsátotta: a csepeli DK többnapos helyszíni rendezvénye nyomában maradt a szégyenletes produktum. A polgármester hozzátette: természetesen helyreállítják a szobrot és feljelentést is tesznek az ügyben.

Ismert: Wass Albertet koncepciós perben ítélték halálra Romániában, később pedig Nicolae Ceaușescu román diktátor tiltotta be műveit. A diktátor többször is megpróbálta kiadatni Wass Albertet az Egyesült Államokkal, legalább kétszer pedig merényletet is megpróbáltak elkövetni ellene. Az Egyesült Államok a világháborús bűnösökkel szemben keményen fellépett, a Wass Albertet ért vádakat azonban többszöri vizsgálat után is valótlannak, hazugságnak találta. Wass Albertet antiszemitizmussal is megvádolták, amit az író-költő tagadott.

A magyarsága miatt üldözött és halálra ítélt író-költő szobrát a zsidó származása miatt üldözött és meggyilkolt Radnóti Miklós szobra mellett állították fel azzal a szándékkal, hogy ketten együtt üzenjenek a gyűlölet ellen. Kovács Dávid Attila, a csepeli összefogás jobbikos képviselője ezt írta:

szerintem egyébként a Demokratikus Koalíciónak például azért kellene tüntetnie, mert Wass Albert életéről és életművéről még ma sem áll rendelkezésünkre elfogulatlan, igényes és alapos kutatásokon alapuló összefoglaló, ami végre helyére illeszthetné az ő alakját is nemzetünk emlékezetében. (…) Meggyőződésem, hogy akkor teremthetünk végre egy büszke, élhető és fejlődő Magyarországot, ha magunk mögött tudjuk hagyni a 20. század összes gyűlölségét és hazugságát!

A Jobbik szövetségesének a DK aktivistáit zavarta a Wass Albert szobor, ennek hangot is adtak az avatás idején:


Forrás: Csepel.info és Pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések