A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért kritizálta köszönőbeszédében Robert De Niro Donald Trumpot

Életműdíjjal jutalmazták meg Robert De Niro amerikai színészt vasárnap este a színészszakszervezet gáláján. Köszönőbeszédében a tőle már megszokott módon ismét felszólalt Donald Trump politikája ellen, és ugyan nem mondta ki konkrétan az elnök nevét, de félreérthetetlenül őt kritizálta.

Van ami helyes, van ami helytelen, van a józan és van a hatalommal való visszaélés. Mint állampolgárnak ugyanannyi jogom van, mint másnak ... elmondani a véleményemet. És ha a helyzetem miatt jobban odafigyelnek rám, akkor ezt ki fogom használni, ha azt látom, hogy valaki nyíltan visszaél a hatalmával. Ennyi, ma csak ennyit mondok róla.

- nyilatkozta De Niro a díj átvételekor. Korábban volt már több, hasonló precedens arra, hogy a színész nyilvánosan fogalmazta meg véleményét Donald Trump-al kapcsolatban, például a 2018-as Tony díjátadó gálán a vasárnapi beszédéhez képest kevésbé szofisztikált módon nyilvánult meg. Az elnök akkor az általa sokat használt Twitteren reflektált a színész véleményére: alacsony IQ szintű személynek nevezte, aki szerinte túl sok igazi ütést kapott a fejére a filmjeiben.


De Niro 2019 szeptemberében a Late Show-ban azt nyilatkozta Stephen Colbert műsorvezetőnek, hogy a választások után próbált esélyt adni az elnöknek, aki azonban csak azt bizonyította be számára, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.


Az Egyesült Államokban nem ritkaság, hogy a hírességek nyilvánosan fogalmazzák meg politikai álláspontjukat, mely a karrierjükre egyáltalán nincs befolyással. Az elnököt gyakran illetik pejoratív jellemzőkkel, egy alkalommal már Adolf Hitlerhez is hasonlították.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések