A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltévedt túrázókat mentett a rendőrség Pilisszántónál – Ötven ember indult a keresésükre

Eltévedt túrázókat mentett meg a rendőrség a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal együtt Pilisszántó vonzáskörzetében.

A két túrázó még sötétedéskor is az erdőben kószált, ám nem ez volt az egyetlen probléma - olvasható a mentőszolgálat közösségi oldalán. Az általuk kiválasztott úti célt más-más úton akarták megközelíteni, mert nem értettek egyet abban, hogy jó irányba tartanak. Végül a lehető legrosszabb megoldást választották: elhagyták egymást. A kapcsolatot ráadásul megszakadt közöttük, mert egyikük mobilja lemerült.

A túrázó páros egyig tagja a 112-es segélyhívón keresztül kért segítséget. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat azonnal a helyszínre sietett, 11 emberrel, mentőkutyákkal, hőkamerás drónnal, két terepjáróval és egy quaddal.

„A történet végül szerencsés véget ért, mert a kaland két szereplője más-más településre jutott ki az erdőből, de sértetlenül megúszták a kalandot. Bízunk benne, hogy a főszereplők levonják a tanulságot és belátják, hogy az a közel 50 fő, aki a helyszínre sietett akár mást is csinálhatott volna vasárnap este” – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések