A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődött: sajtótájékoztatón jelentették be, ennyi pénzt fordít a kormány az egészségügy átalakítására és fejlesztésére

17,7 milliárd forintból a kormány azokat a kórházakat támogatja, amelyek finanszírozási keretük felett látták el a speciálisabb, bonyolultabb eseteket, és ezek több forrást igényeltek, míg 15,7 milliárd forintot a járóbeteg-szakellátás finanszírozására fordítanak - jelentette be sajtótájékoztatón Kásler Miklós hétfőn.

Az emberi erőforrások minisztere megerősítette, hogy a fejlesztések korszerűsítéssel, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével kezdődnek. Kásler elmondta, hogy a kormány tavaly a fekvő-, illetve járóbeteg-intézmények és a korszerű diagnosztikai tevékenységek finanszírozására 36.6 milliárd forintot bocsátott rendelkezésre.

Emellett hozzátette azt is, hogyan osztják majd fel az összeget: 17.7 milliárd forint lesz biztosítva azon kórházak számára, akik finanszírozási keretükön túl láttak el speciálisabb eseteket. 15.7 milliárdot a járóbeteg ellátásra, illetve a maradék 3.15 milliárd forintot a molekuláris biológiai vizsgálatokra fordítják -írja az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések