A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenet: lelőttek egy kutyát egy Baranya megyei település udvarán – A helyiek rettegnek, hatalmas a felháborodás

Döbbenetes dolog történt vasárnap éjszaka a Pécs melletti Pogányban. A történtek háttere egyelőre még nem ismert, de annyi biztos, hogy ismeretlen elkövető az éjszaka leple alatt brutális módon kivégzett egy kutyát az egyik ház udvarán. A Pécsi Újság információi szerint a Pécsi Rendőrkapitányság jelenleg állatkínzás miatt nyomoz.

A földön fekvő, élettelen tetemre vasárnap éjjel az állat gazdája talált rá az udvarukon.

A hölgy és párja értetlenül és persze, dühösen állnak a helyzet előtt, emellett végtelenül szomorúak, egyszerűen nem értik, hogyan történhetett meg ilyesmi. A települést hatalmas a felháborodás, illetve a félelem, hiszen többen attól tartanak, hogy az eset megismétlődik: ráadásul úgy vélik, az, aki ilyenre vetemedik, akár az emberre nézve is veszélyes lehet.

Az állat gazdája a lapnak elmondta, természetesen azonnal értesítették a rendőröket, akik hétfőn több órán át helyszíneltek.

Elmondták, fogalmuk sincs, ki és miért követhette el ezt a szörnyűséget, ám addig nem nyugszanak, míg meg nem tudják, ki az elkövető.

Rédai-Rostási Bianka, az áldozatul esett törpespicc gazdája a Blikk megkeresésére elmondta, az állatot holna boncolják fel, ők pedig remélik, ennek eredménye is segít a tettes kiderítésében. Az állatból eltávolított golyó alapján ugyanis nagy eséllyel kiderül, milyen lőfegyverrel követték el a szörnyűséget.

Bianka azt is elmondta, hogy ő is hallotta a lövéseket, illetve a Pécsi Újságnak arról is beszélt, hogy a helyszínelés végző szakemberek is megerősítették: a kutya életét egy lőfegyverrel oltották ki.

- Ez egy elmebeteg ember, közveszélyes - mondta el Rédei Soma az RTL Híreknek.

A Maya névre hallgató törpespicc egyébként mentett kutyaként került a Rédai házaspárhoz több mint másfél évvel ezelőtt.


Amennyiben előkerül a tettes, az akár letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések