Ha odavagy a kekszes édességekért, ezt a csokis, vaníliás krémes sütit se hagyd ki!
Kekszes krémes, Eckler-süti, kekszpite: mindegy, hogy hívod, a lényeg, hogy elképesztően finom. Nagy előnye még, hogy nem nagy fáradság összedobni. Érdemes előre elkészíteni, mert egy éjszakán át pihennie kell, hogy jól megpuhuljon, és a krém is megdermedjen.
Hozzávalók:
* 40 dkg édes keksz
* 8 dl tej
* 5 dl tejszínhab
* 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
Csokimázhoz
* 20 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Öntsd egy nagy tálba a tejet, rakd hozzá a vaníliás pudingot, majd keverd csomómentesre és krémesre. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a pudinghoz. Egy közepes méretű tepsit kenj ki kevés vajjal, majd béleld ki a keksszel. Erre önts pudingot, majd újabb réteg keksz és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. Arra figyelj, hogy a tetejére keksz kerüljön.
A mázhoz olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a cukrot és a kakaót, majd egyengesd a süti tetejére. Ne lepődj meg, ez a csokis massza lágyabb, mint a legtöbb máz. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, másnapra jól megdermed, és könnyen tudod szeletelni.
Kekszes krémes, Eckler-süti, kekszpite: mindegy, hogy hívod, a lényeg, hogy elképesztően finom. Nagy előnye még, hogy nem nagy fáradság összedobni. Érdemes előre elkészíteni, mert egy éjszakán át pihennie kell, hogy jól megpuhuljon, és a krém is megdermedjen.
Hozzávalók:
* 40 dkg édes keksz
* 8 dl tej
* 5 dl tejszínhab
* 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
Csokimázhoz
* 20 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 3 evőkanál tej
* 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Öntsd egy nagy tálba a tejet, rakd hozzá a vaníliás pudingot, majd keverd csomómentesre és krémesre. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a pudinghoz. Egy közepes méretű tepsit kenj ki kevés vajjal, majd béleld ki a keksszel. Erre önts pudingot, majd újabb réteg keksz és krém következik. Addig rétegezd, amíg vannak hozzávalók. Arra figyelj, hogy a tetejére keksz kerüljön.
A mázhoz olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a cukrot és a kakaót, majd egyengesd a süti tetejére. Ne lepődj meg, ez a csokis massza lágyabb, mint a legtöbb máz. Tedd egy éjszakára a hűtőbe, másnapra jól megdermed, és könnyen tudod szeletelni.
0 Megjegyzések