Hirdessen itt

Csak ő menekült meg az iráni gép utasai közül: nem engedték felszállni a férfit, a felesége a repülőn halt meg

Az Irán felett szerencsétlenül járt Boeing lezuhanása körül még mindig sok a rejtély.

Továbbra sem tudni pontosan, mi okozhatta az ukrán légitársaság Boeing repülőgépének katasztrófáját: mint megírtuk, 176 ember lelte halálát, amikor lezuhant és felrobbant az ukrán légitársaság repülőgépe, ami nem sokkal a tragédia előtt szállt fel Teheránból.

A katasztrófa vizsgálatára már a helyszínre érkeztek az ukrán szakemberek, a kanadai kormány pedig magyarázatot követel Irántól. A repülő utasai közt ugyanis 66 kanadai állampolgár is volt.

Az irániak egyelőre vizsgálják a gép fekete dobozait, ugyanakkor egyre több olyan információ lát napvilágot, ami szerint iráni rakéta találhatta el a gépet, véletlenül. A találgatásokat alátámaszthatja, hogy a nem sokkal korábban iraki célpontok ellen intézett támadás miatt az iráni légvédelem éles készültségben volt, ugyanis ellencsapásra számítottak.

Eközben kiderült, hogy egyetlen utas élte túl a katasztrófát: egy házaspárnak jegye volt a repülőre, ám a férj foglalását véletlenül törölték, így őt nem engedték felszállni a fedélzetre.

Az Ahmadipour-család Kanadában élt, a férfi rokonaihoz jöttek látogatóba Iránba és hazafelé indultak a végzetes napon. A 43 éves asszony, Roja Azadian feljutott a repülőre, hiszen az ő jegyével minden rendben volt. A reptéren még megbeszélték, hogy férje a következő járattal megy utána - ezek voltak az utolsó percek, hogy láthatták egymást. Mohsen Ahmadipour a repülőtéren várakozott, amikor megtudta, hogy mi történt felesége gépével - írta a Telegraph.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések