A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az autó után kötve futtatta a pónilovakat a gazdájuk Kaposváron

Egy személyautó után kötöttek két pónilovat, és a barbár sofőr utánfutóként vontatta maga után a négylábú haszonállatokat a somogyi megyeszékhelyen a napokban.

Az esetről egy mögöttük közlekedő autós videofelvételt készített. A felvételen az látható, hogy a két póni igyekszik mindent megtenni, hogy lépést tartson a kocsival. Mielőtt végleg kimerültek volna, az autó bekanyarodott egy udvarra a Cseri úton. Egy szemtanú azt erősítette meg, hogy nem rövid távú útról volt szó, hosszasan haladtak ilyen tempóban, 20-30 km/óra sebességgel, ami rendkívül megerőltető volt a póniknak.

A lovaknak szerencsére nem esett baja, ám az állatvédők szerint egy ilyen vontatás akár az életükbe is kerülhetett volna, ezért elfogadhatatlan a lovak ilyen szállítása. Ha a patások hátul megbotlanak, súlyos balesetet szenvedhetnek el az úton.

Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke felháborodott a Balkánt idéző eseten, amelyről utólag értesült a felvételt látva. Arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyenkor a tanúknak meg kellett volna állítani a kocsit és rendőrt hívni, mert az ilyen szállítás állatbiztonsági és közlekedésbiztonsági szempontból egyaránt szabálytalan és veszélyes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések