A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

10 érv a rendszeres szeretkezés mellett

Védi a női szívek egészségét, testmozgásnak is kiváló, ellenállóbbá tehet a megfázással szemben, és segít jobban aludni. Mi mindenért jó még nekünk a szex? - írja a Házipatika.com.

Legalább 10 okot tudunk mondani, hogy miért tesz jót nekünk a szex.

Testmozgás

Természetesen nem vált ki egy komplett edzést, de remekül átmozgathat, és egy tempós sétához vagy kellemes tempójú biciklizéshez hasonló mértékben növeli a pulzusunkat.

A női szívek egészségének védelmezője

Kutatások szerint azoknál a nőknél, akik hetente néhány alkalommal szeretkeztek partnerükkel, kevesebb valószínűséggel alakultak ki szívbetegségek, mint akik csak havonta egyszer éltek nemi életet.

Gyógyír lehet a fejfájásra

Tudósok szerint a szex hatékonyan enyhítheti afejfájásés a migrén kellemetlen tüneteit, ezért a jól bevált "ne ma este, drágám, most fáj a fejem" kifogás helyett ideje valami mást kitalálni.

Szorongás, stressz, mentális betegségek

Ezen rendellenességek ellen is kiváló "ellenszernek" bizonyult a szex a tudósok szerint. Egyrészt segít megelőzni ezek kialakulását, másrészt ha már fennállnak, segít csillapítani a tüneteket.

Hosszabb élet

Egy tudományos kutatás szerzői arra is utaltak, hogy azok a házas nők, akik gyakrabban élnek nemi életet, tovább élnek. Persze, nem tudják pontosan, hogy vajon ténylegesen a szex hosszabbítja-e meg ezeknek a nőknek az életét, vagy azért bújnak-e össze többször partnereikkel, mert egyébként is egészségesek.

Okosabbá tehet

Egy kutatás szerint a többet szeretkező 50 év felettieknek jobb a memóriájuk, és alap matematikai feladatok megoldásában is jobban teljesítettek kevesebbet szexelő kortársaiknál.

Szeretkezzünk, ne betegeskedjünk!

Egy korábbi, egyetemi hallgatók körében végzett felmérés eredményei szerint a heti két szeretkezés már hatékonyan erősítheti az immunrendszert, és a nyálban megjelenő antitesteknek köszönhetően ellenállóbbá válhatunk a megfázással szemben.

Jobban alszunk

A szexnek, pontosabban az orgazmusnak köszönhetően endorfin és oxitocin szabadul fel a szervezetünkben, amelyek fájdalomcsillapító és nyugtató hatásuk révén a jobb alvást is segítik.

Erősíti a kötődést

Az oxitocinnak köszönhetően nő a ragaszkodás, az intimitás a párkapcsolatban, ez pedig hozzájárul az erős, stabil kötelék kialakulásához.

Boldogabbá tesz

Összességében a heti egyszeri szeretkezés is boldogabbá teszi a párokat, nincs tehát szükség rá, hogy túlzásba vigyük. Sőt kutatók szerint ha valaki a mennyiséget részesíti előnyben, akkor számítson rá, hogy hosszabb távon ez nem teszi boldoggá - épp ellenkezőleg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések