A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Vérbíró.hu” – Márki-Zay listázná a bírókat!

Íme, a jogállamiságról prédikáló európai demokrata valódi arca: szégyenpadra ültetné és listázná a (nyilván neki nem tetsző ítéleteket hozó) bírókat Márki-Zay Péter! Csak mi nem halljuk a balliberális sajtó, az ilyen-olyan „civil” szervezetek és szakmai társaságok elhatárolódását?

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere jó ideje azzal igyekszik berobbanni az országos politikába, hogy minél nagyobbakat mond, minél színesebb és kövérebb állításokkal szórja tele a kinyilatkoztatásira fogékony médiát. Az ellenzéki nagyotmondó versenyben aztán van, hogy megüti a bokáját:

így veszített már el öt pert is a független magyar bíróságokon jogerősen.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű gittegylet önjelölt miniszterelnök-jelöltjéről többször kimondták már a bíróságok, hogy hazudott, valótlanságokat állított, amiért jól meg is büntették. „Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják” – ezt nyomta le például igen erős kezdésként városa kórházáról, amivel megsértette az intézmény jó hírnevét, illetve megingathatta az intézmény iránti közbizalmat. A bíróság jogerősen elítélte ezért, ahogyan annak okán is, mert több hódmezővásárhelyi polgár, így a város korábbi aljegyzője, egy helyi vállalkozó, valamint a kórház orvosigazgatója, egyben a helyi Fidesz elnöke jó hírnevét és/vagy becsületét is megsértette. Bónuszként nemrégiben egy sajtópert is bukott a Kúrián, melyben amiatt megrángatni az egyik vásárhelyi portált, mert szóról szóra tudósított egy fideszes sajtótájékoztatóról.

Márki-Zay tehát súlyosan bukóban van a független magyar bíróságok előtt, és az általa fizetendő különböző sérelemdíjak, büntetések, perköltségek és ügyvédi díjak szummája az 5 millió forinthoz közelít. Az önmagát materialista keresztényként jellemző politikus híveitől igyekszik összetarhálni a hazugságok, valótlan állítások és bukott perek kapcsán rá kirótt költségeket... Saját bevallása szerint is több mint tíz polgári per és büntetőeljárás van még folyamatban az érezhetően egyre idegesebb és feszültebb Márki-Zay ellen, aki számtalan hódmezővásárhelyi és Csongrád megyei magánemberbe és közszereplőbe szállt bele. Ők pedig – érthetően – a bíróság előtt keresik igazukat, és az igazságszolgáltatástól várnak elégtételt.

Van úgy, hogy elgurul a gyógyszer, de... A – vélhetően a sorra bukott perei miatt berágó – ellenzéki politikus hétfőn átlépett egy határt: olyan kijelentést tett, ami egy az általa vizionált jogállami európai demokráciában nyilvánvalóan teljességgel elfogadhatatlan! A Transparency International (TI) Magyarország budapesti konferenciáján az Index tudósítása szerint

páros lábbal szállt bele a magyar bíróságokba, megkérdőjelezve azok tisztességét és függetlenségét: egészen megdöbbentő módon szégyenpadra állítani, listázni akarja például a (neki nem tetsző ítéleteket hozó) bírókat!

Olyan állításra vetemedett, hogy a „Fidesz halálcsillag-projektjének” keretein belül a független igazságszolgáltatás már elbukni látszik. A bírósági ítéleteket érintő kifogását természetesen az őt elmarasztaló egyik konkrét ítélet botcsinálta jogász kritikájával kívánta alátámasztani, vagyis kibújt a szög a zsákból!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések