A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszer már mindent újrakezdett: így küzdött a gyilkos kórral a Roxette énekesnője

Nem bírta tovább! A Roxette frontembere, Marie Fredriksson szervezetét hétfő reggel legyőzte a gyilkos kór. – Mély megrendüléssel tudatjuk, az egyik legnagyobb és legjobban szeretett művészünk távozott az élők sorából.

Marie Fredriksson december 9-én reggel hunyt el korábbi betegsége következményeként – olvasható Marie Dimberg menedzser közleményében, amelyből az is kiderült, az énekesnő zenész férje, Mikael Bolyos és két gyerekük, Inez Josefin és Oscar úgy döntött, szűk körben, a nyilvánosság teljes kizárásával helyezik végső nyugalomra.

Ezzel az a híresztelés is megerősítést nyert, hogy szűk négy évvel ezelőtt Fredriksson azért vonult vissza, mert rákbetegsége kiújult. A Listen To Your Heart című popsláger énekesnője 2002. szeptember 11-én ájult el a fürdőszobájában és ezek után szembesült a szörnyű hírrel: tumort találtak koponyájának hátsó részében. A műtét következtében a jobb szemére megvakult és a sugárkezelések is meggyötörték. Hosszú időbe telt, mire újra megtanult beszélni és írni.

– Három nagyon nehéz év van mögöttem, de most egészséges vagyok – mondta az Aftonbladet 2005-ös interjújában és 2009 májusában a színpadra is visszatért. Kezdetét vette a Neverending Tour, azaz a Soha véget nem érő turné, amelyet orvosai tanácsára 2016 februárjában kellett félbeszakítania.

Addig viszont a Roxette kétszer is koncertezett a Budapest Arénában: 2011 júniusában és 2015 májusában. Utóbbi buliban érezhető volt, Fredriksson meggyengült. Székben ülve, támaszkodva énekelt, s a hangja is gyengébbnek hatott.

– Minden szeretetem a tiéd és a családodé. Már semmi sem lesz olyan, mint volt – írta közösségi oldalán Per Gessle, a Roxette dalszerző gitárosa. – Nem volt olyan rég, hogy nappalokat és éjszakákat töltöttünk a pici lakásomban, és lehetetlen álmokról beszéltünk. Micsoda álmaink voltak! Te egy egészen különleges zenész voltál, énekesnőként olyan szinten voltál, amit aligha fogunk megtapasztalni még egyszer. A legszebb színekkel színezted ki az én fekete-fehér dalaimat. Csodálatos barát is voltál az elmúlt negyven év során. Büszke és boldog vagyok, sőt megtisztelve is érzem magam, hogy kaphattam belőled és a tehetségedből, a melegségedből, a nagylelkűségedből és a humorérzékedből. Köszönöm, Marie! Köszönettel tartozom neked mindenért – fogalmazott Gessle az Expressen napilaphoz eljuttatott közleményében.

Orbán Viktor is gyászolja

Marie Fredriksson a Svédország déli részén fekvő Össjö faluban született 1958. május 30-án. 1981-ben találkozott Per Gesslével, és öt évre rá alapították meg a Roxette-et. Look Sharp (1988) című második lemezüket egy amerikai cserediák mutatta meg egy minneapolisi rádiónak, ahol a hallgatók megkedvelték, és bámulatos sikertörténet vette kezdetét. It Must Have Been Love című daluk két évvel később a Pretty Woman című hollywoodi film sikeréhez is hozzájárult. 1990-ben a Listen to your heart című slágerük volt a Fidesz kampánydala. Orbán Viktor kormányfő tegnap a Facebook-oldalán gyászolta meg az énekesnőt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések