A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Úgy ment át a piroson egy autóbusz Szegeden, mintha nem is lett volna ott semmiféle lámpa – videó

Ám egy másik jármű fedélzeti kamerája felvette a hajmeresztő jelenetet, amit a szegedma.hu tett közzé.

A Mars téri autóbusz-állomás és környéke meglehetősen forgalmas csomópont Szegeden, az 54 éves pályaudvaron napi szinten 1500-nál is több járat fordul meg. Az autóbuszok a pályaudvarról való kihajtás előtt egy forgalmi lámpán haladnak át, úgy tudnak a főútra kikanyarodni. A buszok azonban sok esetben a piros jelzésre fittyet hányva kanyarodnak ki a pályaudvarról.

Novemberben az internetre több videó is felkerült, amelyek a szabálytalanul közlekedő buszokat örökítették meg. Akkor a Volánbusz Zrt. a felvételek alapján vizsgálatot indított, majd annak eredményeként az érintett autóbusz-vezetőkkel szemben megtették a szükséges munkáltatói intézkedéseket, azt azonban akkor sem árulták el, hogy ez pontosan mit jelent: hogy fegyelmit kaptak-e, esetleg elbocsájtották-e őket.

Úgy tűnik, nem egyedi esetről van szó: már novemberben is több szabálytalanul közlekedő buszt filmeztek le, és most itt az újabb. A december 4-én készült felvétel ugyanarra a csatornára került fel, mint a korábbiak.


Egy ötven éve buszsofőrként dolgozó férfi írt a szegedma.hu-nak a novemberi esetekkel kapcsolatban. Azt írta, Szegeden a forgalomirányító lámpák fázisbeállításai teljesen hibásak, nincsenek szinkronban a forgalmi szituációkkal, a sárga fény szerinte nem kellő ideig villog, ezért kénytelenek a buszsofőrök szabálytalankodni.

Nem érkezett bejelentés a Volánbuszhoz

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy társaságunkhoz az ügyben nem érkezett bejelentés. Minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető munkavégzése során megszegte a KRESZ előírásait, társaságunk természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket, a VOLÁNBUSZ Zrt. számára ugyanis kiemelten fontos, hogy a kollégák teljeskörűen betartsák a közlekedési szabályokat.” – tájékoztatta lapunkat a közlekedési társaság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések