Ezért kapott 2 év internetmegvonást az ellenzéki youtuber

Elkerülte a börtönt, de három évnyi felfüggesztettet kapott Jegor Zsukov politológia szakos hallgató és vlogger.

A 21 éves vloggert először azzal vádolták, hogy részt vett a július 27-i tüntetés levezénylésében, de a végső vád szélsőséges tevékenységre való felhívás az interneten lett. Ezeket a vádakat a Youtube-oldalára feltöltött videói alapján fogalmazták meg, amelyekben arra buzdítja a közönségét, hogy ragadják meg a tiltakozás bármely formáját.

A legborzasztóbb büntetés azonban az lehet számára, hogy két évre eltiltották az internet használatától.

Zsukov utolsó szó jogán elmondott beszéde nemzetközi figyelmet kapott,amiben nem ismerte el bűnösségét. Szerinte tettei keresztény értékrendben is kulcsfontosságú felelősséggel és szeretettel bírnak.

Alekszej Navalnij ellenzéki politikus a youtuber mellé állt. Szerinte a fiatalt alaptalanul hurcolták meg és szerinte Putyin leváltása után a bírónő, aki az ítéltet kimondta, akár 8 év börtönt is kaphat ártalmatlan személy szándékos elítélése miatt.

Moszkvában nyáron több tüntetés is alakult az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. A tüntetők a főváros választási bizottságai az ajánlóíveken szereplő aláírások egy részének meghamisítására hivatkozva utasítottak el több mint félszáz független és ellenzéki jelölt bejegyzését a szeptember 8-i önkormányzati választásokra. A szabálytalan tüntetések során 1700 embert vettek őrizetbe. Többeket pénzbírságra ítéltek, 28 ember ellen büntetőeljárás indult tömeges zavargásban való részvétel vagy hatósági személy elleni erőszak miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések