A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz

Ha változatosságra vágysz, készítsd tejszínes szószban a húsgombócokat!

A húsgombócot szinte mindenki szereti. Krémesen, fűszeresen pedig igazi ínyencség. Rizzsel, tésztával tálalva laktató ebéd vagy vacsora lehet. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, mert jól bírja a fagyasztást. A szószon nagyon sokat dob a sajt és a friss petrezselyem. Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertésből is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

HÚSGOMBÓCOKHOZ
40 dkg darált csirkemell
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál só
bors

SZÓSZHOZ
10 dkg krémsajt
3 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál liszt
1 csokor petrezselyem
fehérbors
szerecsendió (őrölt)

Elkészítés:

A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.

A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések