A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szívszorító pillanat! Presser Gábor most először mesélte el: így oszlott fel az LGT

"Nem tudunk és nem akarunk már játszani semmit, Tomi nélkül" - ezekkel a szavakkal döntöttek az LGT-tagok a befejezésről. Presser Gábor egy rendkívüli interjúban mesélt arról a szívfacsaró pillanatról, amikor az LGT tagjaival úgy döntöttek, nem folytatják tovább a zenekarral.

Világhírnévre tett szert az elmúlt évtizedekben sikert sikerre halmozó LGT zenekar, amelynek zenéin generációk nőnek fel a mai napig. Azonban a zenekar tagjai nemcsak az örömöt, de a legnehezebb pillanatokat is együtt élték meg az elmúlt több, mint 50 évben. A legszívfacsaróbbak azok az élethelyzetek voltak, mikor örökre búcsút kellett venniük egy-egy zenésztársuktól. Mikor 2016-ban Somló Tamás távozott az élők sorából a zenekar tagjai úgy érezték, nincs tovább.

„Volt egy ötödik tagunk, Marosi Andris, aki jogászként mindig megpróbálta rendbe tenni a zenekar életét, erre sokszor volt szükségünk. Mikor Tomi temetése után pár nappal összejöttünk, hogy elintézzünk néhány dolgot Karácsony János egyszer csak azt mondta: „Nincs tovább, ez így nem mehet”. Mi csak ültünk, Andris kiment – szerintem sírt – és csak néztük egymást, hallgattunk. Nem tudtunk megszólalni, de tudtuk: nem tudunk és nem akarunk már játszani semmit, Tomi nélkül” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Presser Gábor, aki nem intett végleg búcsút az LGT daloknak.

„Ez nem jelenti azt, hogy külön-külön ne játszanánk LGT dalokat. Tiszteletlenség lenne a múltunkkal és a közönséggel szemben is, ha azt mondanám, hogy ezek a dalok nem eljátszhatóak. Viszont mi, együtt, a zenekar tagjai, mi nem tudjuk már őket úgy játszani, ahogy egykor” – vallotta be Presser Gábor.

„Nem látok abban semmi kivetnivalót, ha egy ilyen helyzetben egy zenekar úgy dönt, felvesz egy új tagot és vele folytatja. Nekünk viszont nem így állnak a csillagok. Mi ezt nem tudjuk megcsinálni és ez nem valami patetikus dolog, ez egy őszinte és igaz mondat volt Karácsony Jánostól, amivel mind egyetértettünk” – árulta el Presser Gábor a Sláger FM műsorvezetőjének, Abaházi Csabának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések