A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szeszélyes december: karácsony előtt állítólag még gyorsan kitavaszodik, de aztán megbosszulja magát a hirtelen jött jó idő...

Egy hét és visszatér a tavasz. Legalábbis, ami a hőmérsékleteket illeti.

A jövő hét közepén akár 12 fok is lehet több napon keresztül az eumet.hu középtávú előrejelzése szerint. Arra viszont senki ne számítson, hogy karácsonyra virágba borulnak a gyümölcsfák, sőt, éppen ellenkezőleg. Az ünnepekre tér majd vissza a tél, 0 fok körüli napközbeni maximumokkal. A fehér karácsonynak azonban egyelőre semmi jele.

Mint ahogy a jövő heti hirtelen tavasz is csak a prognózisban látszik, úgyhogy ma még senki ne cserélje le a télikabátot, ugyanis elég hideg lesz, mindössze 2-3 fok, éjjel pedig kicsit havazhat is.

Mint az eumet.hu írja, a fagyos, zömmel derült, a szélvédettebb helyeken kissé párás reggelt követően az ország túlnyomó részén kisüt a nap. Kis körzetekben eleinte előfordulhat a párásságból kialakuló vékony rétegfelhőzet, amely fokozatosan elvékonyodik, eloszlik. A Tiszántúl térségében várhatóak reggel ködfoltok, illetve tartósabb, összefüggőbb felhőtakaró a nap folyamán.

Éjjel délkelet felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, és hajnalban kevés, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Hószállingózás, havas eső inkább a Dunántúlon és északon lehet, az Alföldön kisebb eső valószínű.

Csütörtökön borongós időre készülhetünk, országszerte lehet kisebb eső, északon és nyugaton havas eső, mérsékelt hóesés is előfordul. Jelentős mennyiségű csapadék azonban sehol nem hullik. A déli országrészben inkább csak szemerkélés, szitálás fordul elő. Gyenge lesz a légmozgás. Az éjszaka folyamán is számítani kell csapadékra, nagyrészt esőre, nyugaton kisebb havas esőre, hóra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések