A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédcsavar a vébén: így juthatunk ki az olimpiára – Újabb esélyt kapott a női kézilabda-válogatott

Életben maradtak a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai reményei! A Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon a csalódást keltő 14. helyen végző együttes az eredmények szerencsés alakulásának köszönhetően vehet részt a márciusi olimpiai selejtezőtornán.

Ehhez a svédek segítségére volt szükség, amit meg is kaptak a mieink, a skandináv gárda a 7. helyért vívott helyosztón legyőzte a németeket (34-25). A magyar válogatott így a tavalyi Európa-bajnokságon elért 7. helyének köszönhetően ott lesz az olimpiai selejtezőn: a 2018-as Eb-ről a két legjobb helyen végző csapat kapott esélyt azok közül, amelyek a vb-n nem szereztek kvótát vagy helyet a kvalifikációs tornára.
– Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen, és megvan az olimpiai selejtező. Ez a vb nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra – mondta az M4 Sportnak a csapatkapitány, Kovacsics Anikó. – A svédek győzelme után a válogatott közös beszélgetésébe csak úgy záporoztak az üzenetek, mindenki nézte a meccset és nagyon örült, úgy éljük meg ezt a sanszot, hogy meg kell ragadni. Egyesekkel külön is beszéltem, mindenkinek nagyon fontos volt.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a selejtezőtornán Kínával, a világbajnoki 6. Szerbiával, illetve a vb 3. helyezettjével csap össze (Oroszország vagy Norvégia). A négyes első két helyezettje lehet ott Tokióban.
– Jobban örültem volna, ha az oroszok túljutnak az elődöntőben hollandokon, s nem kaphatnánk meg őket vb-harmadikként, a legnehezebb ellenfelek egyikéről van szó. Nekünk a szerbeket kell megelőznünk, akik nem erősebbek nálunk – mondta lapunk érdeklődésére Borsos Attila (53) korábbi válogatott kézilabdázó, aki szerint mentálisan és taktikailag is javulnia kell a válogatottnak. – Pontosabban kell játszanunk a kiélezett szituációkban, illetve taktikailag is fejlődnünk kell, fontos, hogy az ellenfél húzásaira legyen több válaszunk.

Pályázunk a rendezésre

Az olimpiai selejtezőn 12 csapat vesz részt, három négyes csoportban zajlanak a küzdelmek március 20. és 22. között, vagyis három nap alatt három mérkőzést kell játszani. A selejtezőtornák rendezési jogának odaítéléséről a nemzetközi szövetség december 15. után dönt, pályázatát a magyar szövetség is benyújtotta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések