A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rablótámadás külföldön: megszólalt a magyar édesanya gyilkosa

Letartóztatták azt a két férfit, akik brutális módon megöltek egy magyar származású nőt lagoszi otthonában, Nigériában. Az elkövetők egyike nyilatkozott arról, miért követték el a szörnyű tettet.

A helyi rendőrség is megerősítette, hogy K. Bernadettet és kameruni férjét, a közigazgatási diplomával rendelkező Gildas Tohouót lagoszi otthonukban megtámadták. A háromgyermekes édesanyát arra kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak vele, késsel leszúrták, illetve – a helyi lapok szerint – egy párnával megfojtották. Férjét, a nemzetközi MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég nigériai igazgatóját szintén megszúrták, de túlélte a támadást, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a két gyanúsított a környéken dolgozott. Egyikük villanyszerelő volt, őt jól ismerte Tohouo, a házba azért is is engedték be őket. Ő a Green White Green portál szerint a következőt mondta, miután a rendőrség elfogta őt és társát.

„Azért mentem oda, hogy pénzt szerezzek tőle. Már korábban is kértem tőle, de visszautasított. Elmentem tehát hozzájuk, miután besötétedett. Csak el akartam venni a pénz, majd távozni. De le kellett szúrnunk őket, mert felismert engem. Azt hittem, mindketten meghaltak” – mondta a villanyszerelő, akit nem sokkal a támadás után a társával együtt letartóztattak.

„Megtalálták nálunk az első számú bizonyítékot, a kést” – tette hozzá. A rendőrséget egyébként azt követően értesítették, hogy a megszúrt férj felhívta cége biztonsági szolgálatát.

A MAERSK közleményt adott ki, amelyben őszinte együttérzésüket fejezik ki a családnak.

„Nagyon sajnáljuk, egyben megerősítjük, hogy kollégánkat és családját megtámadták lagoszi otthonukban december 8-án éjszaka. Tragikus módon munkatársunk felesége a helyszínen elhunyt. Kollégánk jelenleg kórházban van. Állapota kritikus, de stabil. Mindhárom gyermeke biztonságban van” – közölte a cég.

„Gondolataink a családdal vannak, legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki feléjük. Mindent megteszünk, hogy ebben a szörnyű tragédiában támogassuk őket” – mondta David Williams, az afrikai régió igazgatója. A család rokonait már értesítették, az illetékes hatóságok pedig vizsgálják az ügyet.

Maersk MD in critical condition, wife killed in Lagos robbery attack - Ships & Ports

The Managing Director of Maersk Nigeria Limited, Gildas Tohouo, is in critical condition while his wife has died after they were both stabbed and forced to drink acid by suspected armed robbers who stormed their home in Ikoyi, Lagos, on Sunday night.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések