A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha és szaftos resztelt máj rengeteg hagymával: így nem szárad ki

A resztelt máj finom és gyors ebéd vagy vacsora lehet, de könnyű elhibázni. Néhány trükkel szaftos, puha lesz.

A resztelt máj mindig jó ötlet. Leggyorsabban a csirkemáj készül el. Ha sertésből vagy marhából készíted, érdemes sütés előtt tejbe áztatni a belsőséget. Figyelj, hogy ne vágd túl vékony szeletekre a májat, különben sütés közben könnyen kiszárad. Használj bátran sok hagymát, attól lesz igazán szaftos. Az alapvariációt feldobhatod még különféle zöldfűszerekkel is.

Hozzávalók:

50 dkg máj
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 teáskanál pirospaprika
majoránna
bors

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg a hártyáktól, inaktól, erektől, és vágd nagyobb darabokra. Mosd meg, és törölgesd szárazra, különben nagyon fog fröcsögni sütés közben. A hagymát pucold meg, és szeld fel. 

A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát. Tedd hozzá a májat, és kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik. Ízesítsd borssal, majoránnával, pirospaprikával. 

Önts hozzá kevés vizet, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt. 

Mielőtt leveszed a tűzről, vágj ketté egy májdarabot, ha puha, és nem véres a belseje, húzd le a tűzről. 

A sót a végén szórd csak rá, így biztosan nem lesz kemény. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések