A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns, tormás krémmel töltött sonkatekercsek - Ezt feltétlenül tedd a hidegtálra

A tormás krémmel töltött sonkatekercsek, amilyen mutatósak, olyan finomak.

A tormás krémmel töltött sonkatekercseknek a vegyes hidegetálakon mindig kiemelt helyük van. A töltelék a vajtól krémes, a tejszíntől pedig selymes lesz. Közben folyamatosan kóstolgasd. Ha nem érzed elég tormásnak, rakj még hozzá. Érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók 12 darabhoz:
    12 db sonka
    20 dkg vaj
    4 evőkanál liszt
    3 evőkanál torma
    2.5 dl tej
    2 dl tejszín
    só
    bors

Elkészítés:
Egy lábosban olvaszd fel a vaj felét, rakd hozzá a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Arra ügyelj, hogy ne pirítsd meg. A tűzről félrehúzva öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, majd dolgozd csomómentesre. Rakd vissza a tűzre, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, közben ízesítsd sóval, borssal.

A maradék vajat habosítsd, majd, ha kihűl a besameles krém, add hozzá a reszelt tormával együtt. Alaposan dolgozd össze. Töltsd habzsákba, és nyomj csíkokat a tormakrémből a sonkaszeletek közepére, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit díszítsd tormakrémes rózsákkal, valamint zöldségekkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések