Hirdessen itt

Perre kellett mennie az idős férfinek, hogy visszakaphassa a millióit - egy téves számlaszám miatt bukott majdnem 70 milliót

A 74 éves Cambridge-i nyugdíjas, Peter Teich az édesapja halála után szerette volna felvenni az őt megillető örökséget.

Az örökségfelvételhez már mindent összekészített a férfi az ügyvédje kérésére: nevét, lakcímét, bankszámlaszámát és a bankazonosító kódját. Utóbbi viszont megkeserítette a férfi életét, ugyanis egy szám el lett belőle tévesztve.

A férfi, az ügyintézés után hazament, és várta, hogy megérkezzen a számlájára a 193 ezer fontos (nagyjából 72 millió forintos) örökség.

Peter mit sem sejtve várta a milliókat, azonban az egyik nap testvére jelezte neki, hogy ő már megkapta az örökségből a részét. Ekkor kezdett aggódni, és felhívta ügyvédjét, mi történhetett az összeggel.

Az ügyvéd azt mondta neki, hogy a pénz már el lett utalva, és ezt később a bank is megerősítette: valóban számlán van a pénz, viszont egy tévesztés miatt nem Peterén.

A mozgássérült férfi megkérte bankját, hogy szóljon a számlatulajdonosnak, amit a bank meg is tett, és fel is kereste a hirtelen gazdaggá vált szerencsést, hogy fizesse vissza a pénzt, azonban ő ezt megtagadta.

A bank ennél többet nem tehetett, mivel nem kényszeríthetik ügyfelüket arra, hogy fizessen vissza egy olyan összeget, amely nem az ő mulasztásukból fakadt.

Peter azonban ragaszkodott a vagyonához és továbbment, új ügyvédeket keresett fel, és bíróságra vitte az ügyet. A bíró Peter javára döntött, és kötelezték a másik felet a pénz visszatérítésére.

Peter örült annak, hogy megnyerte a pert, viszont ez rengeteg pénzébe, 46 ezer fontjába (17 millió forintba) került, hogy visszakaphassa a saját pénzét.

A keletkezett veszteséget a bankon keresztül szerette volna behajtani, amit a bank hallani sem akart, így Peter a Guardianhez fordult segítségért. Ezek után a bank engedett, és 46 ezer fontot, valamint 750 fontos kártérítést is kifizetett Peternek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések