A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzfelvétel közben fosztottak ki embereket Budapesten: ezzel a trükkel vitték el pénzeket – videó

A budapesti nyomozók elfogták azt a nőt és társát, akik pénzfelvétel közben zavarták meg a sértetteket és lopták el tőlük a pénzüket- írja a police.hu. Az elkövetőket nyolc bűncselekmény elkövetésével vádolják, melynek során mindössze két hónap alatt 740 ezer forintot loptak el.

A gyanú szerint a 20 éves H. Sándorné és társa, egy 16 éves fiú szeptember 6. és november 12. között a főváros több kerületében ATM automatákból lopott el pénzt. Pénzfelvétel közben zavarták meg a bankautomatánál lévő személyeket, elterelték a figyelmüket, majd a pénzkiadást követően a gyanúsítottak egymást takarva kivették az automatából a bankjegyeket. Az idős embereknél olyan módszert alkalmazták, mintha segítséget kérnének az ATM-ek kezeléséhez, így terelték el a figyelmüket, majd egy észrevétlen pillanatban ellopták a pénzt.

Egyik alkalommal megkértek egy férfit, hogy váltson fel nekik pénzt az automatából, majd a nő a sértett kezéből kikapva a pénztárcáját tettestársával együtt elmenekült.

Az elkövetők beazonosítása a kamerafelvételeknek volt köszönhető, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a Készenléti Rendőrség munkatársaival együtt végül december 12-én fogták el őket Ercsiben.

A budapesti nyomozók az elkövetőket négy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, három rendbeli kifosztás bűntett és egy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nő és kiskorú tettestársa jelenleg őrizetben vannak, a rendőrség indítványozta letartóztatásukat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések