A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Parmezános krumplinudli: szaftos húsok mellé, de paradicsomszósszal is jól csúszik

Felejtsd el a mirelit nudlit, ezt a receptet nagyon könnyen elkészítheted.

Az egyszerű, krumplis tésztából készülő nudli rendkívül változatosan ízesíthető. Az édes változatok mellett adj esélyt a sós tésztának is. Parmezános bundában különösen finom. A nudliba a maradék tört krumpli is tökéletes. Kínálhatsz hozzá tejszínes, sajtos-tejfölös vagy paradicsomos öntetet, de szaftos húsokhoz is kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg krumpli
30 dkg liszt
5 evőkanál parmezán
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál zsír
1 db tojás
1 evőkanál vaj
1 teáskanál oregánó
1 csipet só

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és vágd kisebb kockákra. Sós vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. Még forrón törd meg, majd, amikor kihűlt, add hozzá a zsírt, a tojást, a sót, és fokozatosan a lisztet is. Jól gyúrd össze. Ha túl száraznak találod, vizet önthetsz még hozzá. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. 

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát egy-két centi vastagra. Csíkozd fel ujjnyi vastagságúra, formázz hengereket, és azokat vágd fel, majd kicsit sodord meg. Olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát, majd szórd hozzá a parmezánt és az oregánót is.

Dobd a tésztát forrásban lévő vízbe, és körülbelül nyolc-tíz perc alatt főzd meg. Szedd ki szűrőkanállal, csepegtesd le, és forgasd meg a parmezános bundában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések