A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összecsapások: az utcán harcolnak a párizsiak a nyugdíjreform ellen

Egy nappal azután, hogy megbénították az országot a nyugdíjreform ellenzői, pénteken közlekedési sztrájkot tartottak a francia szakszervezetek.

A kétnapos tiltakozás során az érdekképviseletek szerint másfél millióan vonultak az utcára, viszont a tiltakozók számát csak bő 800 ezer főre becsülték a hatóságok.

A franciák csütörtökön még érezhetően készültek a fennakadásokra, az emberek szabadságot vettek ki vagy otthonról dolgoztak, pénteken azonban már reggel 350 kilométeres dugó alakult ki a Párizs körüli utakon.
Az utcák közben valóságos csatatérré változtak a francia fővárosban. Rendőrök sorfalai néztek szembe a tüntetőkkel, akik nem kímélték az egyenruhásokat, ami csak a kezükbe került, hozzájuk vágták.

Cserébe a hatóság emberei sem bántak kesztyűs kézzel a demonstrálókkal, többüket a földön húzva vittek el, amikor kiemelték őket a tömegből.

A demonstrációk azért törtek ki, mert Emmanuel Macron (41) francia elnök egységesítené a nyugdíjrendszert. Felmérések szerint a változtatással a franciák kétharmada egyetért.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések