A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási hír: világhírű énekesnő lép fel jövőre a VeszprémFesten

2020 júliusában már 17. alkalommal rendezik meg a VeszprémFestet, amelynek szervezői most nyilvánosságra hozták a jövő évi prémium zenei fesztivál névsorát, így már biztos hogy június 15-én színpadra lép Dido – írják közleményükben a fesztivál szervezői.

A brit énekesnő 20 éves pályafutása alatt még sosem lépett fel önálló műsorral Magyarországon.

DIDO, aki Florian Cloud de Bounevialle Armstrong néven született 1971-ben, egyike az Egyesült Királyság legsikeresebb előadóinak. Művésznevét, amely Karthágó királynőjére utal, az édesanyjától kapta. Zenei karrierjét bátyja, a Faithless alapítótag, Rollo Armstrong segítségével és támogatásával kezdte el.

Pályafutása alatt több mint 40 millió lemezt adott el, bemutatkozó albuma pedig a legsikeresebb női debütáló lemez lett. A No Angel elképesztő sikere nem csupán milliós eladást, de jó néhány díjat – köztük az MTV EMA-t és Brit Awardsot is – hozott az énekesnőnek.

Legfrissebb, 2019-es lemezén a Still On My Mindon ismét együtt dolgozott testvérével, Rollóval. Az album kettejük elektronikus tánczene iránti vonzódását, a hiphop és folkgyökerek iránti szeretetét egyaránt tükrözi. A közös munkáról számos lemezkritikus elismerően nyilatkozott, kiemelve a zeneanyag visszafogott, finom megoldásait és az énekesnő gyönyörű előadásmódját.

DIDO szikrázóan sikeres zenei karrierjét többek között olyan világsikerek jellemzik, mint a Here with Me, a Thank You, a White Flag, az If I Risevagy az Eminemmel közös slágere a Stan, amelyek közül néhány minden bizonnyal elhangzik a művésznő koncertjén a VeszprémFesten.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések