Lehet kerek, szögletes, csokis, lekváros: ezzel a recepttel ellenállhatatlan lesz az ünnepi aprósüti.
A karácsonyi készülődéshez hozzátartozik a kekszsütés is. Ezt az alapreceptet kedvedre variálhatod. Kiszúrhatod az alkalomhoz illően karácsonyi szaggatókkal, de akár a sütipecsétet is bevetheted. A sok vajnak köszönhetően a tészta fantasztikusan omlós lesz. Főleg, ha gyorsan dolgozod össze. Díszítheted cukorkákkal, mázzal, de összeragaszthatod ízlésed szerint is. Sütisdobozban sokáig eláll.
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 csipet só
Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki három-négy milliméteresre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Amikor a kekszek világosbarnák, kiveheted a sütőből.
Hozzávalók:
40 dkg liszt20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval, a cukorral, a vaníliával, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, dolgozd hozzá a tojásokat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Formázz a sima tésztából gombócot, csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki három-négy milliméteresre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Amikor a kekszek világosbarnák, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések