Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós karácsonyi aprósüti: egy alaprecept, sokféle variáció

Lehet kerek, szögletes, csokis, lekváros: ezzel a recepttel ellenállhatatlan lesz az ünnepi aprósüti.

A karácsonyi készülődéshez hozzátartozik a kekszsütés is. Ezt az alapreceptet kedvedre variálhatod. Kiszúrhatod az alkalomhoz illően karácsonyi szaggatókkal, de akár a sütipecsétet is bevetheted. A sok vajnak köszönhetően a tészta fantasztikusan omlós lesz. Főleg, ha gyorsan dolgozod össze. Díszítheted cukorkákkal, mázzal, de összeragaszthatod ízlésed szerint is. Sütisdobozban sokáig eláll.

Hozzávalók:

    40 dkg liszt
    20 dkg vaj
    15 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    2 db tojás
    1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és keverd össze a sóval, a cukorral, a vaníliával, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, dolgozd hozzá a tojásokat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Formázz a sima tésztából gombócot, csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. 

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki három-négy milliméteresre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Amikor a kekszek világosbarnák, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések