Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós dijoni sült csirkemell: finom szaftos marad a hús, ha így készíted

A dijoni mustár tökéletes arra, hogy feldobd vele a szárazabb sült csirkemellet.

A dijoni mustár erőteljesebb ízű, mint a hagyományos, így kifejezetten ajánlott pácoláshoz. A mézzel különösen jók együtt. A csirkemellet hamar átjárják a csodás ízek, és szaftosabbak lesznek a fűszeres keveréktől. Rakhatsz a hús mellé a sütőbe zöldségeket, így akár cukkinit vagy krumplit is, de rizzsel is kínálhatod. 

Hozzávalók:

2 db csirkemell
2 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
bors
zöldfűszerek

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a dijoni mustárral, a mézzel, a borssal, a préselt fokhagymával, a zöldfűszerekkel, és kend a húsra. Lefedve hagyd a pácban egy-két órán át, hogy jól átjárják az ízek.

Pihentetés után a csirkemellet rakd át zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe, és önts alá vizet. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 190 fokon 30-40 perc alatt. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, biztosan átsült. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések