A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nincs vége: újabb vizsgálat az Újszínházban, felsőbb helyről rendelték el

Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben a humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet kedden, Facebook-bejegyzésében azt is közölte, hogy erről a lépésről tájékoztatta a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is.

A sajtóban az utóbbi napokban jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint az Újszínház társulatának egyik, állami díjjal is kitüntetett, elismert színésze az intézmény egyik nem színész tagját zaklatta szexuálisan 2016-ban. Kiderült, hogy Mihályi Győzőről mondott valaki valamit, de a bejelentő nem is az a személy, akit állítólag zaklattak. Tegnap megszólalt Mihályi Győző, és a felesége is, erről itt olvashat részletesebben.

Az Újszínház hétfőn közölte: vizsgálatot indít a teátrum etikai bizottsága a sajtóban megjelent, az intézményt érintő zaklatási vádakkal összefüggésben.

"A fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk. Hivatalos bejelentés színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk" - írták a közleményben.

Aztán lezajlott a szakszervezet etikai bizottságának vizsgálata is - ebben a szakszervezetben elnök Mihályi Győző - és ők is úgy látták, nem történt semmi.

Gy. Németh Erzsébet azonban most bejelentette:

"A tegnapi napon felügyelőbizottsági vizsgálatot rendeltem el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben, erről a lépésről pedig tájékoztattam az érintett színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is. Dörner György előzőleg arról tájékoztatott levelében, hogy hivatalosan nem volt tudomása ilyen ügyről a színházában – ezt a levelet most nyilvánosságra hozom. A felügyelőbizottságot arra kértem, hogy vizsgálják meg, mi történt valójában és azt is, hogy nem hivatalosan vajon lehetett-e az igazgatónak információja az ügyről. Nem mehetünk és nem megyünk el egy zaklatási ügy mellett sem szótlanul. Közös érdekünk, hogy az igazság mindig napvilágra kerüljön, és megvédjük az áldozatokat!"

- írta Gy. Németh Erzsébet.

Dörner György december 9-én kelt levelében az áll, hogy nem tudnak semmiféle ügyről, sem 2016-ban, sem azóta nem érkezett senkitől bejelentés, de megerősítik a színház dolgozói között, hogy ha bárkit sérelem ért, jelentkezzen. A színháznak egyébként van etikai kódexe is és szabályzata arra, hogy kezeljék, ha ilyesmi történik.

Security Check Required

null

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések