Hirdessen itt

Narancsos, csokis keksz villámgyorsan, egyszerűen: ezzel töltsd meg a karácsonyi dobozt

A narancsos-csokis keksz megédesíti az ünnepi készülődést. Külön jó benne, hogy villámgyorsan összeállítod, és tíz perc alatt megsütöd.

A kívül ropogós, belül puha csokis keksznél jobbat nem is kívánhatnál egy bögre forró ital mellé hideg őszi estéken. Kevés átalakítással, naranccsal, fahéjjal az alapreceptet ünnepivé teheted. Fontos, hogy ne süsd túl, különben a keksz kiszárad. A falatnyi finomságok jól záródó dobozban sokáig frissek maradnak.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg csoki
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db narancs

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A kezeletlen narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkhöz. A puha vajat keverd ki jól a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, facsard hozzá a narancs levét. Forgasd hozzá a száraz elegyet és a csokicsipszet vagy a kis darabokra vágott étcsokit. 

A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 8-12 perc alatt. Várd meg, amíg kihűlnek, utána rakd csak át tányérra. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések