A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindent be kell vetniük a győzelemért: a világ egyik legjobb edzője ellen vonulnak pályára Gulácsiék a BL-ben

A világ egyik legjobb edzőjét igyekszik elszomorítani a német RB Leipziget erősítő Gulácsi Péter és Willi Orban. A magyar labdarúgó-válogatott két alapemberének klubja kemény ellenfelet kapott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán, a Tottenham Hotspur vár a lipcseiekre.

Az angol együttest november óta a portugál José Mourinho irányítja, aki 2004-ben a Portóval, 2010-ben pedig az olasz Internazionaléval nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot.

– José személyében világklasszis edzője van a Tottenhamnek. Két izgalmas mérkőzés vár ránk. Egyértelmű, a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy továbbjussunk. Képesek vagyunk erre – jelentette ki Julian Nagelsmann, a Leipzig vezetőedzője.

A BL tavaszi, kieséses szakaszában legutóbb Szalai Ádám szerepelt magyar játékosként. A német Mainz támadója még a Schalkéval a nyolcaddöntőig jutott a 2013–14-es kiírásban. A magyarok közül a legmesszebb – a negyeddöntőig – három focista menetelt. Az 1992–93-as fociévben a belga FC Bruges színeiben Disztl László, az 1998–99-esben a német Kaiserslauternnel Hrutka János és a 2006–07-esben Fehér Csaba a holland PSV Eindhovennel.
A kapus Gulácsi és a belső védőként bevethető, sérüléséből lábadozó Orban célja, hogy ezt a bravúrt megismételje, s 12 év után ismét legyen(ek) magyar játékos(ok) a legjobb nyolc között. Ugyanakkor nagyon nehéz dolga lesz a gárdának a Tottenham ellen, amely a legutóbbi szezonban, még az argentin Mauricio Pochettino vezetésével a BL fináléjáig menetelt.

A sorsolás miatt a francia Paris Saint-Germain másodedzőjeként Lőw Zsolt is izgulhatott. A párizsiak a német Borussia Dortmunddal mérkőznek. Érdekesség, hogy a jelenleg a PSG-t irányító német Thomas Tuchel 2015 és 2017 között a dortmundiak trénere volt.

A párharcok első meccseit február 18-án, 19-én, 25-én, 26-án, illetve a visszavágókat március 10-én, 11-én, 17-én, 18-án rendezik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések