A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszakította a tanulmányait az a 9 éves kisfiú, aki a világ legfiatalabb diplomása lehetett volna

A hollandiai Eindhoven egyetemén tanuló 9 éves belga–holland fiú megszakította tanulmányait, ugyanis az intézmény és a fiú szülei vitába keveredtek.

Novemberben bejárta a világot a hír: Laurent Simons 9 évesen szerezheti meg villamosmérnöki diplomáját, amellyel Guinness -rekordot dönthet. Ám az egyetem nemrégiben közölte, hogy a fiúnak több vizsgát is tejesítenie kell a december 26-i születésnapja előtt, így a diplomaszerzése ebben az évben nem lehetséges. Ezután felajánlottak neki egy gyors ütemű tanmenetrendet, ami segítségével a 2020-as év közepére lehetne diplomája. Laurent szülei azonban ezt az ajánlatot nem fogadták el, sőt, azonnal megszakították fiúk tanulmányát az eindhoveni egyetemen.

"Egészen a múlt hétig minden rendben volt, most meg hirtelen hat hónapos csúszásról beszélnek.Nagyon érdekes, hogy mindez pont akkor történik, amikor épp véglegesítjük Laurent PhD-képzésének terveit egy másik egyetemmel" – nyilatkozta nemrégiben Laurent édesapja.

A 9 éves Laurent-t Nikola Tesla munkássága inspirálja ,elsődleges célja, hogy mesterséges szervek kutatásával foglalkozzon, illetve egy egész mesterséges szervezetet hozzon létre a laboratóriumában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések