A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megdöbbentő okból késelte meg tanárát a győri középiskolás – Megszólalt a fiú egyik rokona

Megdöbbentő oka van annak, miért rántott kést a tanárára a 17 éves győri középiskolás. Lapunk a fiú egyik rokonától úgy értesült: A. rettegett, hogy tanulmányi átlaga 4,5 alá esik, és akkor a délutánjait tanulószobán kell töltenie. Márpedig – úgy tudjuk – rajong a számítógépes játékokért, ezekkel töltötte a szabadidejét, akkor pedig búcsút inthetett volna ezeknek.

– Teljesen ledöbbentünk, azt mindig tudtuk, hogy fontos számára, hogy jól teljesítsen. Ám azt soha nem gondoltuk volna, hogy ennyire képes bedühödni. A szüleinek soha nem kellett őt noszogatni azért, hogy tanuljon, ő maga választotta, saját magát hajszolta – mondta névtelenséget kérve a fiú rokona.

Szerettük volna erről megkérdezni A. közvetlen hozzátartozóit, ám ők határozottan elzárkóztak. Információink szerint a fiatal átlagos, normális családban nőtt fel egy Veszprém megyei kisvárosban. Általános iskolában is jó tanuló volt, a reál tantárgyakon kívül a zene érdekelte, a kedvenc hangszere a trombita volt. Középiskolába Győrbe került, ahol kollégiumban lakott. Szerda délelőttig átlagos, sőt inkább jó diáknak számított, mindaddig, amíg olyat tett, ami az egész országot felháborította: óra közben megkéselte a tanárát.
– Korábban is többször mondogatta, hogy le kellene szúrni a tanárnőt, de mi mindig azt hittük, hogy ezek csak üres szavak. Szerda reggel azt mondta, ne tanuljunk fizikára, meg a többi órára, elintézi, hogy ne írjunk semmiből – árulta el lapunknak a diák egyik osztálytársa.

– Óra előtt még a fülhallgatóját is odaadta valakinek, mondván, neki már nem lesz szüksége rá. Aztán kivitte a tanárnőnek a füzetét, hogy ellenőrizze a benne lévő feladatot – részletezte a tanuló.

Információink szerint A. beállt a tanárnő mögé és úgy csinált, mintha ököllel meg akarná ütni a pedagógust. Ám ütés helyett a zsebéből előhúzta a kést, és hátba szúrta vele a tanárnőt.

– Amikor látta, hogy mindenki halálra rémült, annyit mondott, hogy ne féljünk, mert minket nem akar bántani – tette hozzá a diáktárs.
A nő a földre esett, s a dulakodásban a kezén is megsérült, a tanártársak mentették ki, miközben a fiú a pedagógus székében ülve várta a rendőröket. Élettársától úgy tudjuk, a tanárnő még nincs jól, de állapota stabil, karját megoperálták. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint teljesítményszorongás is feltételezhető a diáknál, bár általában a teljesítményszorongók nem vesznek elő kést.

Ellenőrzés a suliban

„Semmilyen rendszer nem szűrte ki, hogy a 17 éves diáknak problémái lehetnek. Példás, kitűnő tanuló volt” – mondta az Indexnek Módos Gábor, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola igazgatója. „Azt, hogy a jövőben hogyan tudják majd az iskolák ellenőrizni, hogy a gyerekek mit visznek be az iskolába, magasabb körökben dől el.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések