A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Még ebben a hónapban összeülünk azokkal, akik felelősek azért, hogy a családunk élete tönkrement” – A vádlottakkal találkozhat a várpalotai hintabaleset sérültje

Máthé Krisztofer 2017 szeptemberében zuhant ki a harmincméteres kalapácshintából. Az akkor 18 éves fiú élete azóta teljesen megváltozott,azonban most szembenézhet a történtek felelőseivel.

A hajmáskéri fiatal 2 éve ült fel édesanyjával és húgával a forgó szerkezetre.A hintáról pár perc működés után az egyik kar letört majd a tartóoszlopnak repült és oldalra lendült. Krisztofer akkor 15 métert zuhant és életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.A sérülés olyan mértékű volt, hogy azok maradandó fogyatékosságot okoztak a fiúnak.Azóta már futni is képes, köszönhetően a rehabilitációs kezeléseknek és az őt segítő alapítványnak.

Két év nyomozás után vádat emeltek a szerkezet üzemeltetője és a gép megfelelőségi tanúsítványának kiállítója ellen. A baleset ügyében írt vádirat szerint az üzemeltető több foglalkozási szabályt szegett meg azzal, hogy a gép karjainak lassítására alkalmas fékszerkezet és mechanikai biztosítása nélkül működtette a berendezés. Az is kiderült, hogy a másik vádlott mechanikai biztosítás nélkül állította ki a megfelelőségi tanúsítványt a hintáról.

Még ebben a hónapban összeülünk azokkal, akik a vád szerint felelősek azért, hogy a családunk élete tönkrement. A célunk,hogy közös nevezőre jussunk az esetleges sérelemdíjjal kapcsolatban.Habár nem fogja érteni, kik lesznek ott jelen, de természetesen a fiam is ott lesz,szeretném,ha ezek az emberek szembesülnének az állapotával -nyilatkozta Krisztofer édesanyja a Borsnak.

A jelenleg 20 éves fiú sokáig kómában volt, és az orvosok csak két százalék esélyt adtak a túlélésre. Mára már sokat fejlődött, szépen kommunikál és futni is tud.A családot az Örökké Nem Eshet Alapítvány támogatja, Krisztofer jelenleg is egy szegedi rehabilitációs intézményben tartózkodik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések